• Viktigt meddelande:

    Det brinner på Sävar såg strax utanför Umeå med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i vindriktningen att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Imam i Svenska kyrkan hotad – Säpo kopplas in

Publicerad

Efter att svenska kyrkan anställt en imam för att jobba med integrationsfrågor växer nu kritiken mot samarbetet. Och nu har hotbilden mot imamen blivit så stor att till och med SÄPO kopplats in.

Beslutet att anställa en imam, alltså en muslimsk präst, till Svenska kyrkan börjar nu få kritik från flera håll.

I en debattartikel i Svenska dagbladet skriver två präster att det var ett olyckligt beslut. Och kritiken från andra muslimer ska nu ha blivit så stark att det vuxit fram en hotbild som gjort att SÄPO kontaktat imamen Othman al Tawalbeh i dag.

En av de personer som pekas ut som en av de som hotat imamen är sekreterare i Sveriges Muslimska förbund. Själv menar han att påståendena om hot är falska, även om han är mycket kritisk till beslutet.

Men från sitt förbund får han inget medhåll, ordföranden i Sveriges muslimska förbund är bara posivtiv till samarbetet med svenska kyrkan.

Som imam i Svenska kyrkan är tanken att Othman al Tawalbeh ska jobba med integrationsfrågor med ungdomar i Fryshusets verksamhet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer