Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen sköt varningskott efter inbrott i affär i Kista. Fyra personer greps. Foto: Brottsplats Sthlm

Polisen sköt varningskott efter inbrott i affär i Kista

Uppdaterad
Publicerad

Under ett pågående inbrott i en affär i Kista i Stockholm under söndagsmorgonen stoppade polisen två fordon för kontroll. I samband med gripandet sköt polisen ett varningskott och fyra män i 25-årsåldern har nu gripits.

Larmet om inbrottet kom in vid 7-tiden under söndagsmorgonen. I samband med gripandet av inbrottstjuvarna fick polisen använda sig av sina tjänstevapen.

– Situationen som uppstod vid gripandet upplevde polisen som hotfull, säger Ola Österling, presstalesperson vid polisen i region Stockholm.

Vad det var som gjorde att polisen upplevde situationen som hotfull vill Österling inte gå in närmare på.

Fyra män har gripits

Polisen kunde i samband med inbrottet gripa fyra män i 25-årsåldern. Även godset som fanns i bilarna kommer under dagen att lämnas tillbaka till den affär där varorna stulits ifrån.

Ärendet ska inom kort anmälas till särskilda åklagarkammaren vid Åklagarmyndigheten för granskning.

– Det gör vi alltid när polisen använder sig av sitt tjänstevapen, säger han.

Ingen person ska ha skadats under insatsen. En brottsutredning om grov stöld, grovt olaga hot, försök till dråp samt alternativt grov misshandel har inletts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.