Söderströmsbron, som är en av tunnelbanetrafikens mest trafikerade sträckor, ska rustas upp. Foto: SVT

Inställd trafik på gröna linjen mellan Slussen och T-centralen

Uppdaterad
Publicerad

Efter 15 dagars stopp på tunnelbanans röda linje är det nu den grönas tur – med start idag och till och med den 12 augusti går inga tåg på gröna linjen mellan Slussen och T-centralen. Anledningen är renoveringen av Söderströmsbron.

Tågen på gröna linjen är alltså helt avstängda mellan Slussen och T-centralen under perioden 16 juli-12 augusti. SL hänvisar istället till röda linjen.

Tågen från Skarpnäck och Farsta strand går bara till Slussen och vänder. Tågen från Hässelby strand går till T-centralen och vänder.

Hagsätratågen vänder vid Globen

På grund av utbyggnad av tunnelbanan går heller inga tåg mellan Globen och Gullmarsplan, tunnelbanans linje 19 går endast mellan Hagsätra och Globen från den 24 juni till den 17 augusti.

Färre tåg än vanligt

Eftersom tågen endast kan gå på ett spår under perioden kan resenärer förvänta sig en betydligt glesare tidtabell.

Tågen mellan T-centralen och Hötorget går som tätast var 12:e minut.

Tågen mellan Hötorget och Vällingby går som tätast var 6:e minut.

Tågen mellan Vällingby och Hässelby strand går som tätast var 12:e minut.

Samtidigt rustas Fridhemsplans station upp, vilket gör att inga tåg på gröna linjen stannar där under perioden 13 juni-1 september.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.