Ingen ersättningstrafik när pendeltågsavgångar ställs in

Uppdaterad
Publicerad

Det blir färre avgångar för pendeltågen under lördagen fram till tidig söndagsmorgon. Men de inställda pendeltågen kommer inte att ersättas med bussar, enligt SL.

– Vi har arbetat med en generell utglesning på pendeltågstrafiken så ingen särskild sträcka ska drabbas, säger Helene Jakobsson, presstalesperson SL.

Totalt kommer 68 av pendeltågens avgångar att ställas in av lördagens 429 turer. Detta efter att Trafikverket under fredagen meddelat att hälften av alla tågavgångar ställts in i Stockholm, på grund av sjukdom hos trafikledningens personal.

– Sedan vi fick beskedet har vi suttit i planeringsmöte. Från början var det 50 procent av pendeltågstrafiken som skulle ställas in, nu har vi fått ner det till knappt 16 procent som påverkas. Vi uppmanar alla att resa i god tid och att använda munskydd, säger Helene Jakobsson, presstalesperson SL.

Trafikverkets beslut gäller fjärrtåg, regionaltåg, pendeltåg och godståg. Tågen ställs in från och med lördag klockan 14 till och med söndag klockan 04. Även Arlanda Express är drabbat.

Hör Trafikverkets presschef Bengt Olsson om helgens inställda avgångar

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.