Ingen misstänkt för mord på 21-åring

Uppdaterad
Publicerad

Det har snart gått en vecka sedan en 21-årig kvinna hittades död i Upplands Väsby. Men polisen har fortfarande ingen misstänkt.

– Självklart kommer vi att klara upp det här. Vi måste tro på det, säger Lars Byström, presstalesman vid Stockholmspolisen.

Det var natten till torsdagen förra veckan som den 21-åriga kvinnan påträffades död vid ett motionsspår i området Runby i Upplands Väsby.

Joggarmordet i Upplands Väsby

Polisen har fortfarande ingen misstänkt för mordet.

”Vi ska klara upp det här”

– Målsättningen är självklart att vi ska klara upp det här. Sedan kan det ta kortare eller längre tid. Nu är vi inne på en vecka här snart, så det är klart att tiden går ju, men självklart kommer vi att klara upp det här. Vi måste tro på det, säger Lars Byström, presstalesman vid Stockholmspolisen.

Den tekniska undersökningen kan Lars Byström inte kommentera, då han ännu inte har fått någon återkoppling på hur den går.

Tar fortfarande emot tips

Polisens tipstelefon är fortfarande öppen för allmänheten.

– Nu vet jag inte intensiteten på tipsen, men initialt fick vi in ganska mycket. Det är en massa rutinåtgärder som vidtas i de här fallen. Det handlar om att bara mala på och se till att man inte missar något.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Joggarmordet i Upplands Väsby

Mer i ämnet