Inkräktarna på Ungdomens hus kan ha burit vapen

Uppdaterad
Publicerad

Intrånget på Ungdomens hus rubriceras nu av polisen som grovt vapenbrott.

– På övervakningskameran ser det ut som att de bär vapen när de lämnar lokalen, säger Stefan Lindström, enhetschef på Ungdomens hus.

De två maskerade män som tog sig in i Ungdomens hus förra veckan ska ha burit på vapen.

Kan ha varit automatvapen

Enligt polisen rubriceras det som grovt vapenbrott och Stefan Lindström, enhetschefen på Ungdomens hus, ska ha ha sett något vapenliknande föremål på övervakningsfilmen.

Veckans brott

– Det är rätt gamla kameror, men det ser ut som att man bär på vapen på vägen ut. Jag tyckte att det såg ut som det, säger han.

– Och jag antar att polisen då har kunnat se det tydligare än vad jag har gjort.

Enligt andra uppgifter till SVT:s Veckans brott ska männen ha burit på automatvapen och riktat vapnet mot en person i lokalerna. I samband med det ska man ha hotat personen verbalt.

Men det är inget som enhetschefen kan bekräfta.

Politikerna vill se en översyn

Den här händelsen har lett till att stadsdelsnämnden i Rinkeby-Kista nu ska göra en övergripande utredning kring samtliga ungdomsgårdar i området.

Den grönblåa majoriteten vill med den här utredningen se till att ”ingen kriminalitet får utrymme på kommunalt finansierade ungdomsgårdar...”, som det står i deras pressmeddelande.

Man öppnar för att fritidsgårdar till exempel kan flyttas eller grunda mer på aktiviteter snarare än vad man kallar för ”häng”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Veckans brott

Mer i ämnet