”Jag skäms å Djurgårdens vägnar”

Uppdaterad
Publicerad

När SVT besöker Djurgårdens souvenirbutik på Östermalm är stödet från supportrarna massivt. Alla tar avstånd från hoten som fått lagets manager och ordförande att avgå.

– Jag skäms å Djurgårdens vägnar. Det här har ingenting med fotboll att göra. Man blir jättebesviken och ledsen, säger Henri Rubinstein efter att han köpt ett par biljetter till matchen mot Syrianska på Stadion imorgon.

– Det är fruktansvärt. Det känns inte alls roligt – det ska ju handla om fotboll och ingenting annat, säger Erika Hedenstedt som står i kassan i souvenirbutiken.

hot inom idrotten

”Har inte med fotboll att göra”

Henri Rubinstein instämmer. Han återkommer ofta till att händelsen inte alls har med fotboll att göra.

– Tommy och Magnus har gjort jättemycket för Djurgården och jag tror inte det här löser några problem över huvud taget, säger han.

En till supporter kommer in i butiken. Han blir förvånad när SVT berättar om hoten som fått Djurgårdens tränare och manager att avgå.

– Det här är ju samma debatt som kretsat kring AIK. Det är inget roligt för någon. Förutom för dom kanske, säger Anders Johansson och syftar på de som hotat.

På vilket sätt tror du det här påverkar Djurgården?

– Det är klart det påverkar laget. Vi jobbar ju jättemycket mot sånt här, ändå så händer det, säger Erika Hedenstedt.

Hur tycker du man ska agera som supporter nu?

– Man får väl vara där för sitt lag. Gå på matcher på rätt sätt och inte låta dom vinna, säger Erika Hedenstedt.

Ytterligare en supporter kommer in under tiden SVT är på plats. Han köper biljetter till matchen.

– Jag vette fan vad man ska säga, det är sorgligt. Det är för djävligt att dom hotar en människa, säger Tom Sippari.

Djurgårdens supporterorganisation Järnkaminerna skriver i ett uttalande:

”Järnkaminerna tar avstånd från alla former av hot. Även om säsongen inte blivit vad vi önskade finns det aldrig någon giltig anledning att hota djurgårdare”, skriver de i ett uttalande.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

hot inom idrotten

Mer i ämnet