Natassia Valentin fick kämpa för att få ett jobb. Foto: Cheyma Moufid/SVT

Jobbtorgen i Västerort: Svårt att nå ut till arbetslösa tjejer

Uppdaterad
Publicerad

Jobbtorget i Vällingby, stadens lokala stödfunktion som coachar arbetslösa, menar att det är svårare att få kontakt med tjejer än killar som behöver stöd. Därför ordnar jobbtorgen i Västerort inspirationskvällar – bara för tjejer och icke-binära.

SVT Nyheter Stockholm besökte en inspirationskväll med mat och hennamålning i Folkets hus i Rinkeby. Se mer i klippet ovan.

Unga som varken jobbar eller studerar

2015 saknade 15 096 ungdomar mellan 16-29 år i Stockholms stad sysselsättning och räknades till gruppen UVAS, unga som varken jobbar eller studerar.

Av de var 52 procent män och 48 procent kvinnor. (Källa Stockholms stad)

Ickebinär kan en person som identifierar sig som mellan, bortom eller med båda könskategorierna kvinna/man kalla sig. Ibland används ickebinär som ett paraplybegrepp för olika könsidentiteter som inte följer tvåkönsnormen, till exempel intergender eller genderqueer. Ickebinär betyder inte samma sak för alla som definierar sig som det. (Källa RFSL)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.