Jättelikt rökmoln över Viksjö

Publicerad

En industrilokal i Järfälla förstördes i en brand på måndagseftermiddagen. I lokalen förvarades bland annat batterier, och branden orsakade kraftig rök. Räddningstjänsten uppmanade boende i Viksjö att hålla sig inomhus med stängda dörrar och fönster.

Vid klockan 14 larmades räddningstjänsten och polisen om en fullt utvecklad brand i en industrilokal på Bruttovägen i Järfälla. Omkring 50 brandmän kallades till platsen för att bekämpa branden.

Röken syntes över hela Stockholm. Foto: Privat

”Inte de bättre typerna av rök”

På grund av rökutvecklingen skickades ett Viktigt meddelande till allmänheten ut för att uppmana boende i närheten att hålla sig inomhus. Uppmaningen hävdes senare under kvällen.

Branden tros ha startat i en hylla med batterier. Det fanns även bildäck i lokalen, vilket ledde till att branden tog sig snabbt, uppger räddningstjänsten.

– Vi vet inte rökens kemiska sammansättning, men rök från batteribrand tillhör inte de bättre typerna av rök, säger Roger Steffen, pressbefäl vid Storstockholms brandförsvar.

Foto: Peter Ström/SVT

Byggnaden förstördes

Vid 18-tiden bedömde räddningstjänsten att branden var under kontroll. Byggnaden är nu totalförstörd och eftersläckningsarbetet väntas pågå till sent på kvällen.

– Troligen kommer vi att ha någon form av resurs där under hela natten, säger Christer Wahlström, ledningsbefäl vid Storstockholms brandförsvar.

Kraftig rök sprider sig över området. Foto: David Spak/Spak media

Industrilokalen och flera intilliggande byggnader utrymdes. Ingen person ska ha kommit till skada i samband med branden.

Polisen utreder händelsen som allmänfarlig vårdslöshet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer