Foto: Lars Pehrson / TT

Kadett misstänks för våldtäkt på Karlberg

Uppdaterad
Publicerad

En officerselev greps i helgen misstänkt för att ha våldtagit en kvinna på Militärhögskolan Karlberg i Solna. Enligt Aftonbladet har polisen spärrat av elevens rum på skolan.

En kvinna har anmält att hon våldtagits av en officerselev inne på Militärhögskolan Karlberg natten mellan fredag och lördag. Mannen anhölls under söndagsnatten men släpptes på tisdagseftermiddagen, rapporterar Aftonbladet. Han är dock fortsatt misstänkt.

Enligt tidningen finns det inga uppgifter om att den utsatta kvinnan ska vara elev på skolan eller ha någon annan koppling till förbandet.

Försvarsmakten uppger att de ser allvarligt på anklagelserna.

– Vi har informerat på förbandet så att alla vet vad som händer, och nu väntar vi på mer information från polisen, säger Niklas Englund, kommunikationschef på Militärhögskolan Karlberg, till Aftonbladet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.