Den misstänkta mannen medverkade hösten 2019 i Uppdrag granskning och berättade där om sina brottskarriär. Foto: SVT

Känd kriminell häktad efter vansinnesfärd

Uppdaterad
Publicerad

En man avled och två personer skadades efter en trafikolycka på Örbyleden i Stockholm den 14 januari. Nu har den misstänkte föraren häktats på sannolika skäl.

– Min klient minns ingenting från själva händelsen, säger mannens försvarare Göran Witt-Strömer.

Olyckan skedde i samband med att polisen jagade en bil som vägrade stanna på polisen uppmaning. Den förföljda bilen, som enligt polisen var stulen, krockade med två andra personbilar.

En man som tidigare varit misstänkt för flera grova brott är gripen och misstänkt för att ha orsakat dödsolyckan. Nu har mannen häktats på sannolika skäl.

Mannen misstänks bland annat för grov vårdslöshet i trafik och vållande till annans död. Enligt mannens advokat, Göran Witt-Strömer, har mannen kunnat höras.

Under häktningsförhandlingen fördes den misstänkta in i rättssalen i en rullstol på grund av att han är gipsad i ena benet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.