Rikard Wolff kommer att hedras med en hyllningskonsert i Stockholm den 11 december. Foto: TT/Vilhelm Stokstad

Känslofylld hyllningskväll till Rikard Wolff

Uppdaterad
Publicerad

Ikväll arrangeras en hyllningskväll till minne av den folkkära artisten Rikard Wolff som gick bort den 17 november. På scen står bland andra Eva Dahlgren och Jonas Gardell.

Hyllningskvällen äger rum på Kulturhuset Stadsteatern där Rikard Wolff stått på scen många gånger, senast i uppsättningen Dorian Grays porträtt, 2016. Värdinna och värd för kvällen är Helena Bergström och Björn Kjellman, båda nära vänner till Rikard Wolff.

– Det blir en stund för att minnas och tänka, det är en kväll jag tror många har behov av, säger Björn Kjellman.

Bara för familj och vänner

Hyllningskvällen initierades av vänner och familj eftersom det fanns ett behov och en efterfrågan att få minnas tillsammans, inte minst från publiken.

– Det fanns ett tryck från publiken att få vara med eftersom begravningen var för bara familj och vänner, säger Björn Kjellman.

”Stor sorg och saknad”

Under kvällen kommer många av Rikard Wolffs egna texter att framföras, det kommer läsas delar ur hans bok, Rikitikitavi, och sjungas flera av hans sånger. Bland annat kommer Lisa Ekdahl framföra Pojken på månen som hon skrivit musiken till.

– Det kommer bli känslofyllt på många sätt, stor sorg och saknad förstås men också mycket glädje, säger Helena Bergström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.