Stora delar av innerstaden riskerar att lamslås Foto: TT

Kaosartad trafikvecka väntar innerstan

Uppdaterad
Publicerad

Nästa vecka, den 10-15 juni, kommer bli rörig och stökig i stockholmstrafiken. Då väntas både statsbesök, hästtävlingar, motionslopp, konserter och ett antal studentflak.

– Om man kan så undvik att ta bilen in till stan under hela nästa vecka. Det kommer att bli knöligt att ta sig fram, säger Anna Westberg, presstalesperson på stockholmspolisen.

Med start i morgon måndag inleds en intensiv trafikvecka i Stockholm. Det blir statsbesök och konferenser med tillhörande eskorter, motionslopp, hästtävlingar och konserter. Det väntade trafikkaoset toppas dessutom med studentflak och utspring från gymnasieskolor.

Gator kan spärras av

Det innebär att trafiken riskerar att lamslås i stora delar av innerstaden under de mest intensiva dagarna.

Polisen kommer att försöka underlätta trafikflödet, men på flera platser och vid flera tillfällen kommer man att ha kortegevägar med både korta och långa stopp i trafiken. Vissa gator kan spärras av.

Polisen råder alla som ska in till stan att åka kommunalt eller ta cykeln och hålla sig uppdaterade via sl.se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.