Joachim Gahm Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

KD utesluter Danderydpolitiker

Publicerad

Kristdemokraternas partistyrelse har beslutat att utesluta Joachim Gahm, som leder partiet i Danderyd. Anledningen är en rad uttalanden som han har gjort i sociala medier.

Joachim Gahm har bland annat skrivit att ”alla aborter är mord” och kallat feminister för genusfascister och genusrasister, skriver S-märkta tidningen Aktuellt i Politiken.

– Joachim Gahm har vid upprepade tillfällen uttalat sig på ett sådant sätt att det skadar partiets anseende och varumärke samt i diskussioner mot andra partikamrater upprepat uttryckt sig på ett oacceptabelt sätt, säger partisekreterare Peter Kullgren till tidningen.

Lokal

KD:s lokala partiordförande Danderyd, Håkan Johansson, säger till tidningen Mitti, att de kommer samla styrelsen och fatta ett beslut om Gahms framtid under helgen.

– Vi kan inte säga mer än det. Vi har inte tagit något beslut och jag kan inte fatta något beslut här och nu. Det enda vi kan säga är att partiledningen sagt att han inte är med i KD mera.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer