Klagomålen mot Arriva ökar rekordartat

Uppdaterad
Publicerad

Knappt hälften av avgångarna går i tid och klagomålen har ökat med mer än 700 procent, visar en utredning SL har gjort.

De senaste åren har det kommit in omkring 200 klagomål per miljon resenär. I år är den siffran betydligt högre – 1.348 klagomål.

Utifrån hur det här har skötts så är det färre nöjda resenärer, och det lär ju inte bli fler förrän de visar upp att de klarar av den här leveransen, säger Christer G Wennerholm

Busskaos i Norrort

Om inte Arriva kan visa upp en förbättring inom tre veckor måste SLs vd Anders Lindström föreslå för SLs styrelse vad som ska göras. Han är i dag inte speciellt nöjd.

– Det här är utanför alla rimligheters gränser så Arriva måste ju skärpa sig. Och skärpa sig betydligt i hur man ser till att leverera tjänsterna till resenärerna.

SL har nu tagit fram en åtgärdslista för Arriva. Där ingår bland annat att installera ett nytt IT-system och bygga om vissa bussar för att förebygga motorsopp.

De mest akuta problemen ska vara åtgärdade till vecka 10.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Busskaos i Norrort

Mer i ämnet