Bussen blev helt utbränd och Klaratunneln stängdes för trafik i två dygn. Tunneln är nu öppen igen. Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Stora trafikstörningar efter bussexplosion

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagseftermiddagen öppnade Klaratunneln för norrgående trafik igen efter att ha varit stängd i två dygn efter en bussexplosion.

Sedan en buss exploderade och började brinna vid Klaratunnelns infart vid Tegelbacken var tunneln först helt avstängd i båda färdriktningarna.

Öppen igen

Klockan 16.25 på söndagseftermiddagen öppnades körbanan åter för trafik i södergående riktning från Mäster Samuelsgatan/Sveavägen mot Centralbron. Den norrgående tunneln är fortsättningsvis avstängd från Tegelbacken i riktning mot Sveavägen/Mäster Samuelsgatan.

Under måndagen fortsätter arbetet med att besiktiga tunneln och Trafikverket har ingen tydlig prognos för när tunneln kan öppnas igen. Tidigare trodde de att den skulle kunna öppna på måndagseftermiddagen, men nu har de tagit tillbaka den prognosen.

På måndagsmorgonen var det kilometerlånga köer från Gubbängen i södra Stockholm in mot city. På tisdagen öppnade tunneln igen vid 14-tiden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Bussexplosion i Stockholms city

Mer i ämnet