Pehr Granfalk och Alliansen får under kommande mandatperiod styra Solna tillsammans med Miljöpartiet. Foto: TT

Klart för blågrönt styre i Solna

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart att även Solna kommer styras av en blågrön koalition kommande mandatperiod. Alliansen som styr Solna idag kommer under nästa mandatperiod få sällskap av Miljöpartiet.

Precis som i Stockholms stad och landstinget har Miljöpartiet valt att byta block och bilda majoritet tillsammans med Alliansen.

Det innebär att den blågröna koalitionen får 35 av 61 mandat i kommunfullmäktige, alltså egen majoritet.

– I ett konstruktivt majoritetsstyre har vi bättre möjligheter att få genomslag för vår politik, vilket inte är möjligt om vi står utanför, säger Bernhard Huber (MP).

I ett pressmeddelande från Moderaterna står att de fem partierna nu arbetar för att ta fram förslag till budget och komma överens om fördelning av uppdrag.

– Huvudinriktningen är att Solnas utveckling ligger fast men att vi växlar upp i en del frågor som också är viktiga för Miljöpartiet. Det har visat sig finnas gemensamma beröringspunkter mellan våra partier i ett antal frågor, säger Pehr Granfalk (M), kommunstyrelsens ordförande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.