Jimmie åkesson under sitt tal på Järvaveckan 2018. Foto: Fredrik Persson/TT

Klart: Jimmie Åkesson (SD) medverkar inte på Järvaveckan

Uppdaterad
Publicerad

Nu står det klart att Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson drar in sin medverkan i Järvaveckan. Det är oklart om någon annan representant från partiet kommer att ersätta honom.

Det var i onsdags förra veckan som Jimmie Åkesson sa att han kommer ställa in sin medverkan på årets Järvaveckan om programledaren Kakan Hermansson finns med i programmet.

Ahmed Abdirahman, vd och grundare för Stiftelsen The Global Village som arrangerar Järvaveckan, meddelade dock att Kakan Hermansson kvarstår som programledare.

Nyheter från SVT:s Järvaredaktion 2022

– Vi recenserar inte vad olika partiledare säger, utan vi har ett program och kommer att fortsätta köra på det.

Så här lät det förra veckan:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jimmie Åkesson (SD) har tidigare medverkat vid Järvaveckan. Hör grundare Ahmed Abdirahman om Åkessons hot om att hoppa av om Kakan Hermansson medverkar. Foto: TT/SVT

Nu har programmet för Järvaveckan uppdaterats. Där utgår Jimmie Åkessons partiledartal och istället kommer Teysir Subhi från Feministiskt initiativ att tala.

I ett mejl till SVT bekräftar SD:s presschef Oskar Cavalli-Björkman att anledningen till att han inte kommer att hålla sitt tal är Kakan Hermanssons  medverkan.

Det finns ingen representant från Sverigedemokraterna med i programmet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nyheter från SVT:s Järvaredaktion 2022

Mer i ämnet