Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Elever ska inspireras av klasscoacherna. Foto: SVT

Klasscoacher ska inspirera ungdomar

Uppdaterad
Publicerad

Nu tas ytterligare krafttag i arbetet mot ungdomsarbetslöshet i Stockholm. Genom så kallade klasscoacher ska elever på högstadiet reflektera över arbetslivet och inspireras till att nå sina mål.

Klasscoachernas uppgift är att prata med eleverna om framtiden. Genom samtal och övningar vill man öka ungdomarnas kunskap om arbetslivet och om vilka vägar man kan ta.

– Man pratar med eleverna om deras drömmar och visioner och hur man vågar tro på sina drömmar. Man kan faktiskt bli vad man vill och det är det klasscoacherna är där för, säger Anna Webrell som är chef över social hållbarhet på Fortum Värme.

Hon vill att ungdomarna ska få ett intresse för fjärrvärme, energi och hållbar utveckling.

– Jag hoppas att ungdomarna ska våga tro på sig själva och att de vet att de behövs.

Till varje klass åker upp till fem klasscoacher från olika företag. I skolorna pratar de om frågor som rör arbetslivet och framtiden. Tillsammans med eleverna gör de olika övningar som ska dem att reflektera och inspireras.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer