Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Åtskilliga hitlåtar har spelats in i studion i Skärmarbrink, bland annat Harpos ”Moviestar”, där Lena Ericsson och Anni-Frid Lyngstad körade. Foto: SVT

Klassiska musikstudion räddad – men frågetecken kvarstår

Publicerad

Den klassiska musikstudion i Skärmarbrink i södra Stockholm har varit hotad de senaste åren. Husets ägare har velat riva studion för att bygga fler bostäder på platsen. Men nu säger politikerna nej till rivning.

– Vi är väldigt glada och nöjda över beslutet, säger Willem Francis Bleeker, studiochef på Baggpipe studios.

Politikerna vill både se nya bostäder och att studion, som funnits i huset i mer än 50 år, blir kvar i sin nuvarande form. Men fastighetsägaren säger att det blir svårt att behålla dagens studio orörd.

– Det är bättre även för studion att riva den och bygga nytt. De tillgänglighetsregler man måste uppfylla för nya bostäder gör att det inte blir mycket kvar av studion där den är i dag, säger Oskar Lundeberg på fastighetsägaren Barkborren förvaltning.

– Det finns så mycket historia i väggarna på studion som det inte går att sätta kronor och ören på. Varför ska man riva det, frågar sig Willem Francis Bleeker.

Hör och se mer från den klassiska studion i klippet, där bland annat Abba-Frida körar på Harpos hit ”Moviestar”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer