Här skedde mordet i april 2021. Foto: Pontus Altin

Knivhögg sin sambo till döds – döms till livstid

Uppdaterad
Publicerad

Den 24-årige man som stått åtalad för att ha dödat sin 20-åriga sambo med ett 30-tal knivhugg dömdes under tisdagen till livstids fängelse vid Nacka tingsrätt. Mordet, som skedde i den gemensamma bostaden i Älta förra våren, bedöms av tingsrätten ha varit särskilt hänsynslöst eftersom deras gemensamma bebis låg på sängen bredvid.

– Hon har dött av förblödning och det kan antas att hon upplevt en stor dödsångest. Brottet är så allvarligt att det är motiverat med ett livstidsstraff, säger chefsrådmannen Olof Wetterqvist i ett pressmeddelande.

Under rättegången har den nu dömde mannen sagt att han under händelse­förloppet haft en minneslucka och därför inte ska hållas ansvarig för gärningen. Men enligt domen har mannen varit medveten om sitt handlande och haft uppsåt att döda sin sambo.

Lider inte av psykisk störning

Tingsrätten konstaterar också att det är utrett att det var mannen som knivhögg kvinnan. Skadornas omfattning och placering gör att det går att utesluta att hon skadat sig själv.

Den dömde mannen har genomgått en rättspsykiatrisk undersökning, men han lider inte av en allvarlig psykisk störning och döms därför till fängelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.