Foto: TT/ Maja Suslin

Knivmördade sin exflickvän – döms till fängelse i 18 år

Uppdaterad
Publicerad

Mannen mördade sin ex-flickvän med flera knivhugg i hennes lägenhet. Trots att mannen tidigare medgett att han mådde dåligt och hade tankar på att mörda henne så släpptes han ut på permission. Nu döms han av Attunda tingsrätt till 18 års fängelse.

Det var den 2 maj i år som den 25-åriga ex-flickvännen mötte mannen när han befann sig på permission från en psykiatrisk mottagning. 

Mannen och kvinnan hade sedan tidigare en kärleksrelation men det tog slut efter att mannen börjat må dåligt och led av depression och ångest. Mannen hade under längre tid mått psykiskt dåligt och var inlagd på psykiatrisk mottagning.

Under sin sista permission skulle mannen övernatta hos sin ex-flickvän. Men enligt utredningen attackerades kvinnan natten till 3 maj av mannen med flera knivhugg. Skadorna var så omfattande att kvinnan avled i lägenheten. Mannen ringde själv ambulansen och polisen, och erkände att han begått mordet.

Berättade om mörka tankar

På psykiatriavdelningen hade den 29-åriga mannen sedan tidigare berättat om sin ångest och oro, och att han var självmordsbenägen. Men även att han hade mörka tankar på att skada eller mörda sin ex-flickvän då hon valde att göra slut med honom.

Förutom att han nu döms till 18 års fängelse ska han även betala skadestånd till kvinnans familj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.