Knivrånades av maskerade förövare

Uppdaterad
Publicerad

En man har under morgonen blivit rånad och misshandlad av två maskerade personer med kniv, som angrep honom bakifrån i Kärrtorp i södra Stockholm.

– Han var på väg till jobbet och hade klivit av bussen. Han gick och lyssnade på musik när han angreps bakifrån av två maskerade förövare. Han blev misshandlad och avtvingad telefon, väska, uttagskort och koden till det. De har gjort två försök att ta ut pengar, men inte lyckats, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisen.

Mannen fördes till sjukhus, men har inga allvarliga skador. Ingen misstänkt har gripits.

– Han blev slagen i ansiktet. När han kom till sjukhuset så hittade man en skada på ena benet, som verkade vara en knivskada, som han inte hade märkt, säger Sven-Erik Olsson.

I våras manade polisen till vaksamhet efter flera uppmärksammade rån i området, där rånarna under knivhot tvingat folk att ta ut pengar ur bankomater.

– Man får vara vaksam på vad som händer runtomkring. Det är det enda man kan säga. I det här fallet fick de inte ut några pengar, säger Sven-Erik Olsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.