Knivskadad man dök upp på sjukhus – polisen misstänker mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

En knivskadad man dök under lördagseftermiddagen upp på ett sjukhus i Stockholm. Polisen utreder händelsen som försök till dråp alternativt mord men har inte lyckats lokalisera brottsplatsen. Det kan också handla om en ren olyckshändelse.

– Vi vet inte om han bara har ramlat och slagit sig själv eller om det är brott, säger Carina Skagerlind, polisens presstalesperson.

Det var vid 14.30-tiden på lördagen som mannen, som är i 30-årsåldern, dök upp allvarligt skadad på ett sjukhus i Stockholm.

– Mannen har tagit sig till sjukhus själv och man har konstaterat att han har vad man tror är knivskador på huvudet och på armen, säger Carina Skagerlind, polisens presstalesperson.

Oklar brottsplats

Polisen utreder händelsen som misstänkt dråp- eller mordförsök men var det misstänkta brottet ska ha skett är fortfarande oklart.

– Vi har sökt efter en brottsplats i Kista och andra delar av västra Stockholm men inte hittat något. Han har inte kunnat berätta det själv.

 Ingen är i nuläget frihetsberövad för brottet och det finns inte heller någon misstänkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.