Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Varning för otäcka bilder i klippet. Precis när ett tåg var på väg in på stationen knuffade kvinnan mannen ned på spåret. Foto: Ur polisens förundersökning

Knuffade man ner på tågspår – döms till vård

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna knuffade en man ned på spåret vid Hökarängens tunnelbanestation i somras. Nu döms hon till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning för försök till mord, skriver Södertörns tingsrätt i ett pressmeddelande.

Händelsen ägde rum den 3 juli. Precis när ett tåg var på väg in på stationen knuffade kvinnan mannen ned på spåret. Personer som befann sig på platsen lyckades få tåget att bromsa i tid och förhindra att mannen blev påkörd.

Kvinnan har förnekat att hon över huvud taget var på plats, men enligt tingsrätten råder ingen tvekan om att det var hon som knuffade mannen. Kvinnan har genomgått en rättspsykiatrisk undersökning som visar att hon var påverkad av en allvarlig psykisk störning vid gärningen, och hon lider fortfarande av en sådan störning.

Kvinnan ska också betala ett skadestånd till mannen på drygt 200 000 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.