Christoffer Bohman, biträdande chef för lokalpolisområde Järva och områdespolis Hanif Azizi gläds över att man kommit ett steg närmare ett nytt polishus. Foto: Polisen

Kontraktet klart för polishuset i Rinkeby

Uppdaterad
Publicerad

Alla papper är nu klara för bygget av ett nytt polishus i Rinkeby, som beräknas stå klart 2019.

Efter flera års förseningar verkar det nu vara grönt ljus för bygget av det nya polishuset i Rinkeby. Länge kom inga anbud in från byggföretag, och det ledde till att slutdatum för upphandlingen förlängdes i flera omgångar.

Enligt källor till SVT Nyheter ansåg flera byggföretag att det var problematiskt och för farligt att bygga i Rinkeby, både med tanke på stöldrisk och hot. Men nu har NCC tagit jobbet och polishuset beräknas stå klart hösten 2019, två år försenat mot ursprungsplanerna.

Polishuset i Rinkeby

Kontraktet påskrivet

Igår, den 19 juli, undertecknades slutligen avtalet efter att tiden för överklagande hade löpt ut. Det nya polishuset kommer att ligga vid Rinkebyplan, centralt i området med cirka 100 meter till Rinkeby tunnelbanestation.

Hanif Azizi är områdepolis i Järva och en av de som jobbar i området idag.

– Det känns bra att vi är ett steg närmare en ny polisstation och ett steg närmare våra medborgare. Samtidigt finns oro bland vissa medarbetare angående flytten och det hoppas jag ledningen tar på allvar, säger han i en kommentar på polisens hemsida.

Läs mer: Den sista polisstationen i Järva försvinner

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Polishuset i Rinkeby

Mer i ämnet