Foto: Mikael Silfver

Kraftig båtbrand i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

En större båt förtöjd i Årstaviken vid Södermalm i centrala Stockholm brann kraftigt under fredagsmorgonen. Spridningsrisken gjorde att andra båtar måste bogseras bort.

– Det är en kraftig brand. Röken syns på långt håll, sa Johan Winsnes på Storstockholms räddningscentral tidigt på fredagsmorgonen.

Räddningstjänsten var på plats med ett ”tiotal enheter” och det var oklart om det finns någon ombord på båtarna.

Enligt räddningstjänsten var det en 15 meter lång båt som brann och det fanns gasflaskor ombord.

– Det innebär att vi jobbar lite försiktigt och håller lite mer distans, säger Stefan Malmberg vid räddningscentralen.

Larmet om branden kom in klockan 05.22.

Polis på plats

Även polisen var på plats och har biträtt räddningstjänsten. En förundersökning gällande allmänfarlig vårdslöshet har inletts.

– Vi har inga uppgifter om någon skadad i nuläget och inte någon misstänkt heller, säger Fredrik Andersson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Illegalt förtöjda

Branden rasade i en av flera större båtar som ligger illegalt förtöjda vid en gammal oljepir vid ett populärt promenadstråk.

Enligt polisen fick en del av de andra båtarna vid oljepiren bogseras undan av sjöräddningen för att förhindra att elden sprider sig.

Branden under kontroll

Vi 06.50 meddelade Storstockholms brandförsvar att branden var under kontroll.

– Vi har börjat trappa ner insatsen och arbetar med eftersläckning, säger Magnus Skyttberg, ledningsoperatör på Storstockholms brandförsvar till SVT.

Enligt Storstockholms brandförsvar finns det inga uppgifter om personskador i samband med branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.