Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En brand bröt på måndagskvällen ut i en verkstad i ett flerbostadshus i Nacka i Stockholm. Foto: Blåljusbilder

Kraftig brand i Nacka – tre till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagskvällen utbröt en brand i en verkstad i ett flerbostadshus i Nacka i Stockholm. 40 brandmän arbetade med släckningsarbetet och tre personer fick föras till sjukhus. Polisen utreder händelsen som mordbrand.

21.29 fick räddningstjänsten larm om branden i Henriksdalsringen i Nacka i Stockholm. En brand i en verkstad i ett flerbostadshus hade startat.

– Det brinner med öppna lågor och är kraftig rökutveckling, sa räddningstjänstens vakthavande befäl Andreas Blomquist, inledningsvis.

Under natten uppgav SOS alarm att tre personer förts med rökskador till sjukhus. En av personerna ska vara allvarligt skadad.

Utreds som mordbrand

Polisen hade ett flertal enheter på plats under natten och skriver under tisdagsmorgonen att händelsen kommer utredas som mordbrand. I nuläget finns ingen misstänkt.

40 brandmän arbetade med släckningsarbetet och branden var släckt vid 03.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.