Branden startade på andra våningen i radhuset och länge fanns risk att den skulle spridas i radhuslängan. Foto: Janne Åkesson/Swepix

Kraftig brand i radhus i Vallentuna

Uppdaterad
Publicerad

Ett 20-tal brandmän bekämpade en brand som bröt ut i ett radhus i Vallentuna på torsdagseftermiddagen. Branden riskerade att spridas och intilliggande bostäder evakuerades.

Larmet om branden kom klockan 15.50. Den startade på andra våningen i ett radhus som ligger i ena gaveln av en radhuslänga.

Klockan 16.45 meddelade polisen att intilliggande bostäder i radhuslängen hade evakuerats. En timme senare uppgav räddningstjänsten att branden ”i det närmaste” var under kontroll.

– Vi har klarat att hålla branden branden i det yttersta huset så det ser ljust ut, sa då Lars Lindberg, ledningsbefäl vid Storstockholms brandförsvar.

Utreds som allmänfarlig vårdslöshet

Vad som har utlöste branden är inte fastställt.

– Vi misstänker att den kan ha startat i en värmepump men brandorsaken är oklar, säger Lars Lindberg.

Vid 20.30-tiden var räddningstjänstens insats på platsen klar. Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet och ska genomföra en teknisk undersökning under fredagen.

Ingen person ska ha skadats i samband med branden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer