Foto: Google Earth

Kraftig lägenhetsbrand i Märsta

Uppdaterad
Publicerad

Vid 16-tiden som det började brinna i en lägenhet i ett flerbostadshus i Märsta norr om Stockholm. Ett 15-tal brandmän deltog i släckningsarbetet.

– Det är en kraftig lägenhetsbrand på fjärde våningen i ett sjuvåningshus. Det finns risk för brandspridning uppåt till de andra våningarna, sade Storstockholms brandförsvar vid 16-tiden på torsdagen.

Det var vid klockan 15.54 som larmet kom in om att det brann i en lägenhet i Märsta. 15 brandmän deltog i släckningsarbetet.

Vid 16.50 meddelar polisen att branden är släckt och att de personer som evakuerades kan återgå till sina lägenheter. Ingen har skadats i samband med branden.

– Vi fick kontroll över branden rätt så snabbt och nu ska vi kontrollera att röken och brandspridningen inte har nått femte våningen, säger Mattias Häglund vid Storstockholms brandförsvar.

Hur många lägenheter rör det sig om?

Vi tror att det bara är den här lägenheten som har brunnit ned. Men, vi vet inte i nuläget inte hur det har påverkat de andra lägenheterna. Men, nu kan de evakuerade personerna återvända till sina hem.

Branden kommer att avrapporteras som allmänfarlig vårdslöshet.

Vet du mer om händelsen kontakta oss på stockholm@svt.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.