Räddningstjänst och polis är på plats vid lägenhetsbranden i Tullinge i Botkyrka. Foto: Blåljusbilder

Kraftig brand i Tullinge – spred sig till flera lägenheter

Uppdaterad
Publicerad

Det brann kraftigt i ett flerfamiljshus i Tullinge i Botkyrka kommun på söndagseftermiddagen. Räddningstjänsten var på plats med fem stationer.

– Fem personer har blivit kontrollerade av sjukvården, säger Sebastian Levin, yttre befäl på Södertörns brandförsvarsförbund.

Branden ska ha startat på en balkong och den spred sig snabbt till fler lägenheter. Sammanlagt fyra lägenheter är drabbade och 15 lägenheter har utrymts. Vid 19-tiden hade räddningstjänsten avslutat arbetet.

–Vi har lämnat med alla våra enheter. Fyra lägenheter är brand- och rökskadade och obeboeliga, säger Andreas Linder, operativ chef på Södertörns brandförsvarsförbund, på eftermiddagen.

Ingen person skadades i branden, men fem personer kontrollerades på plats av sjukvården.

Polisen kom också till platsen och hjälpte till med avspärrningar och pratade med vittnen. Det är oklart vad som orsakat branden.

Larmet kom vid 16-tiden på söndagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.