• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Den kraftiga brandröken kommer från en brand i sprängmattor, som används på vägar för att dämpa sprängningar. Foto: Stefan JohanssonVisa alla (3)
Visa alla (3)

Kraftig rökutveckling vid E4 vid Sollentuna

Kraftig brandrök spreds i ett stort område norr om Stockholm under tisdagseftermiddagen och ställde till stora problem i trafiken på E4:an. Det var en brand i sprängmattor vid Häggvik som orsakade den kraftiga rökutveckling i höjd med Sollentuna. Personer i området uppmanas fortfarande att gå inomhus vid obehag från röken.

Det började brinna i Kronåsens industriområde med kraftig rökutveckling som följd vid tretiden på tisdagen. Branden orsakade stora trafikstörningar, men trafiken är nu igång igen.

Räddningsledaren uppmanar alla som befinner sig i området och känner obehag av lukten att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.

Brand i sprängmattor

– Det brann i sprängmattor gjorda av däck, vilket ger kraftig rökutveckling. VMA är begärt på grund av rökutvecklingen som inte är bra att andas in så det kan vara bra att stänga fönster och dörrar om man känner obehag, säger Magnus Wallin, ledningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar.

De brandbilar som arbetade med att släcka elden har nu lämnat platsen, men det återstår fortfarande en del lättare brandrök från mattorna.

”Väldigt mycket rök”

– Det var en tjock rökpelare med svart rök. Man såg verkligen att det var gummidäck eller något som brann. Folk stannade till, så det blev rejäla köer, säger SVT-medarbetaren Daniel Legue, som körde förbi platsen vid Häggvik. Polisen rubricerar händelsen som framkallande av fara, enligt Radio Stockholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer