Från tidningen Independents hemsida rapporteras om en stor explosion i Stockholm, men polisen har inte hittat något.

Smäll på Söder väckte internationell uppmärksamhet

Publicerad

En okänd smäll i Stockholm väckte stor internationell uppmärksamhet, men polisen hittade ingen förklaring till smällen, bara en person som hängde upp gardiner.

En kraftig smäll hördes vid halv tolv-tiden idag på Brännkyrkagatan på Södermalm. Det rapporterades också om en krossad fönsterruta till en lägenhet som man trodde hängde ihop med smällen.

Polisen spärrade av gatan och undersökte området och lägenheten. De hittade inga spår av någon detonation eller förklaring till vad som smällt, varför eller exakt var. Det verkar i varje fall inte ha varit i lägenheten med det trasiga fönstret. Där var allt lugnt och fint, och det fanns inget som tydde på brott.

– Lägenhetsinnehavaren hade ett trasigt fönster, det verkar inte höra ihop med någon smäll.Han var själv hemma och höll på att hänga upp gardiner, berättar Albin Näverberg på polisens ledningscentral.

Internationell uppmärksamhet

Avspärrningarna är borta, inget brott misstänks och polisen hittade ingen förklaring till smällen när de undersökt närområdet. Men den misstänkta smällen har väckt stor uppmärksamhet i internationell media.

Albin Näverberg berättar att han blivit intervjuad av både CNN och BBC och annan utländsk media och förekomsten av en befarad explosion och spekulationer om gasläckor har spridit sig enormt via twitter, till och med indisk media har twittrat om det. Däremot har det inte spridit sig alls att polisen inte hittade några spår av en explosion.

– Det är mycket väsen för väldigt lite, säger Albin Näverberg.

Här kan man läsa vad polisen skriver själv om den befarade explosionen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer