Det är kraftig rökutveckling till följd av branden i Täby. Foto: Janne Åkesson/SWEPIX

Kraftiga bränder i Stockholmsområdet – tennishall totalförstörd

Uppdaterad
Publicerad

Näsbyparks tennisklubb i Täby och en pizzeria i Nacka har totalförstörts i en kraftig brand.

Vid 02.15 på onsdagsmorgonen kom larmet om att det brann med kraftig rökutveckling i en tennishall i Täby. Flera räddningsenheter var på plats men hallen var bortom all räddning. I hallen fanns fem banor, ett litet gym, ett café och en affär.

– Det är fruktansvärt. Vi har precis målat om banorna, men den stora grejen är all verksamhet, alla barn och ungdom som spelar. Vi har en väldigt livlig klubbverksamhet, säger Kenneth Bergbom, klubbchef på Näsbyparks Tennisklubb till TT.

Enligt polisen är platsen avspärrad. En teknisk undersökning kommer att genomföras så fort räddningsinsatsen är avslutad.

Det finns inga uppgifter om personskador.

Brand i pizzeria

Strax efter halvtretiden på onsdagsmorgonen kom även larmet om att en pizzeria i Nacka stod i lågor.

– Det är en 2,5-plans träkåk, villaliknande, som brinner kraftigt. Det har brutit ut genom taket, säger Ludwig Tejler vid Södertörns brandförsvarsförbund, till nyhetsbyrån TT.

Räddningspersonal från tre stationer involverades i släckningsarbetet. Det finns inga uppgifter om skadade

.

Det finns inga uppgifter på att någon person ska ha skadats i samband med branden i en pizzeria natten till onsdag. Foto: Blåljusbilder

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.