Foto: TT arkivbild

Biljettkrångel på Vaxholmsbåtar

Uppdaterad
Publicerad

Sedan i vintras har resenärer kunnat använda sitt SL-periodkort på vissa båtturer från Stockholm till Vaxholm. Men nu visar det sig att periodkortet även fungerar på andra tider och sträckor, skriver tidningen Skärgården.

Under vinterhalvårets lågsäsong har det gått att använda sitt periodkort på vissa morgon- och eftermiddagsturer mellan Stockholm och Vaxholm. Ett försök som blivit uppskattat bland resenärer och därför förlängdes provperioden fram till första veckan i maj.

Men biljettsystemet som ska skilja på olika färdbiljetter har inte fungerat och därför har resenärer kunnat använda periodkortet även på andra tider och sträckor.

Tekniska problem

Enligt Trafikförvaltningen beror felet på att en programvara krånglat och därför har maskinerna ombord på WÅAB:s fartyg inte fungerat, skriver tidningen Skärgården.

Trafikförvaltningen har haft funderingar på att utrusta pendelbåtarna med parallella biljettsystem under försöksperioden, men på grund av kostnadskäl har det inte varit en möjlig lösning.

Enligt tidningen har nu Trafikförvaltningen uppmanat anställda ombord på båtarna att inte tjafsa om biljetter utan bara låta folk åka med.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.