Foto: SVT

Chef var jävig – sparkas av Lidingö stad

Uppdaterad
Publicerad

I november kunde SVT Nyheter Stockholm avslöja att en högt uppsatt chef inom Lidingö stad kan ha gjort sig skyldig till jäv i sitt arbete. Idag kom beskedet om att personens anställning nu avslutas, skriver Lidingö kommun på sin hemsida.

Det har varit turbulent kring den högt uppsatta chefen i Lidingö stad, sedan SVT Nyheter Stockholm avslöjade att chefen kan ha varit jävig i sitt arbete.

Sen dess har två externa utredningar visat att: ”den aktuella chefen vid två tillfällen deltagit i handläggningen av ärenden trots jäv men att det inte förelegat något uppsåt eller agerande för egen vinning”.

Nu får chefen sparken

I ett pressmeddelande säger stadsdirektören Anna Hadenius att hon inte ser att chefen gjort något fel, men att påtryckningarna utifrån blivit för stora och att hon nu måste sparka den aktuella cehfen.

– Det här har varit mitt svåraste beslut som stadsdirektör men läget är ohållbart. Den bild som målas upp riskerar att skada Lidingöbornas förtroende för staden. För att skapa arbetsro i organisationen och för att kunna fokusera fullt ut på kärnverksamheten, ser jag ingen annan lösning än att avsluta chefens anställning. Det finns tyvärr inte längre förutsättningar för chefen att utföra sitt uppdrag, säger Anna Hadenius i pressmeddelandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.