Det var stor påverkan på trafiken efter en olycka på väg 73. Foto: Nina Fahlman/SVT

Trafikolycka mellan lastbil och bil orsakade långa köer

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen har det varit långa köer längs väg 73 efter en trafikolycka mellan en personbil och en lastbil. Ett antal personer fördes till sjukhus med oklart skadeläge. Under onsdagen uppgav polisen att en person har avlidit.

Olyckan inträffade i det södergående körfältet vid halv två-tiden på tisdagseftermiddagen. Under flera timmar var enbart ett körfält öppet mellan trafikplats Skogås och trafikplats Länna.

– Bilarna kommer att bärgas så det kommer fortsatt vara svårframkomligt ett tag, sa Helena Boström Thomas vid polisen tidigare.

Enligt Trafikverket fastnade lastbilen väldigt illa i mitträcket. Bärgning och uppröjning har tagit tid och prognos för när vägen kan vara helt öppen är satt till 06.30 onsdag morgon.

Polisen utreder olycksorsaken

Ett antal personer som satt i fordonen har förts till sjukhus men skadeläget är oklart.

– Vi går inte in på hur många och kan inte säga allt om skadeläget i nuläget, säger Helena Boström Thomas.

Polisen arbetar för att utreda olycksorsaken.

– Det kan vara så att man gör teknisk undersökning av fordonen, ser över platsen för att bilda sig en uppfattning om hur olyckan kan ha skett och pratar med vittnen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.