Krograzzia och gratis deckare

Uppdaterad
Publicerad

Stockholmsnyheter i korthet, bland annat har ABC besökt Dans Dakar och jagat älg i innerstaden.

Största krogtillsynen någonsin
I kväll kommer Stockholms stad och polisen inpsektera samtliga restauranger med alkoholtillstånd på Södermalm. Totalt kommer 414 krogar besökas i den hittills största krogtillsynen någonsin i Sverige.

-Det vi främst kollar är att det inte serveras alkohol till underåriga eller till personer som är märkbart påverkade, säger Anders Häregård chef på tillståndseneheten på Stockholms stad till ABC.

Deckarböcker till förmån för Barncancerfonden
Passerande vid T-centralen idag fick säkerligen med sig en bok hem. Idag delades nämligen 17000 böcker ut till förmån för Barncancerfonden. Det är deckarparet Dag Öhrlund och Dan Buthler som delade ut sin bok ”Grannen” gratis eller mot en gåva till Barncancerfonden.

-Vill de ha boken signerad måste de ge åtminstone en 50 lapp i bössan, meddelar Dag Öhrlund, som hoppas på ett sexsiffrigt belopp till Barncancerfondens arbete innan dagens slut.

Dans Dakar vid universitetet
Vid universitet arrangeras i helgen elektromusikfestivalen ”Dans Dakar” för andra året i rad.

-Det är både svenska och internationella akter inom elektrodansgenren som kommer att spela, säger festivalarrangören Johan Lindberg Holmin.

Älgjakt i innerstaden
Att se älg i centrala Stockholm hör inte till vanligheterna och en simmande älg är väldigt ovanligt. Så pass att inte ens ABC lyckades få se den simmande älg som skapat uppståndelse i centrala Stockholm. Polisen tog emot flera samtal om den älgko som simmat från Stora Essingen via Rålambshovsparken, under Västerbron och in till stan där den till slut gick i land på Långholmen.

-Det var världens pådrag med polishelikoptrar, polisbilar och båtar, berättar Ken Svendson som fick se älgen passera vid Lilla Essingen på fredagsförmiddagen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

City på 90

Mer i ämnet