Philippa Staffas är konstnärlig ledare för kulturfestivalen. Hon beskriver showen ”Love Will Conquer All” som en multiföreställning med eld, vatten och cirkusartister. Foto: Sara Mac Key

Det här får du inte missa under årets kulturfestival

Uppdaterad
Publicerad

Stockholms kulturfestival pågår 14-18 augusti. Temat är i år Kanada och publiken bjuds på bland annat kanadensisk nycirkus och musik.

En av akterna under festivalen är Aquanauts och Cirkus Cirkör som tillsammans gör en show i Strömmen, mellan Kungliga Operan och Stockholms slott. Showen heter ”Love Will Conquer All” och utspelar sig både i vattnet och ovanför vattenytan. 

– Vi kommer att gå på vatten, flyga i luften och blanda svingande eldklot med världens största konstsimsformationer, det blir pyroteknik, akrobatik och high diving i en av världens vackraste vattenstäder, säger Jesper Nikolajeff från Cirkus Cirkör, regissör för Aquanauts.

Förutom detta finns över 600 kulturaktiviteter i alla dess former att ta del av under festivalen. Vill du besöka kulturfestivalen ska du ta dig till någon av spelplatserna Gustav Adolfs torg, Karl XII:s torg (Dansbanan), Skeppsbron, Jacobs kyrka och familjeområdet på Norrbro. Det kostar ingenting att besöka festivalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.