I ett och ett halvt år har Kulturhuset varit stängt för renovering. I videon får ni följa med in och se vad som hänt innanför väggarna. Foto: SVT/Frida Claesson

Kulturhuset Stadsteatern slog upp dörrarna i ny kostym

Uppdaterad
Publicerad

Mer fokus på barn och unga, utökat bibliotek och restaurerad inredning. Nu har Kulturhuset Stadsteatern åter igen öppnat efter en tids renovering.

– Vi har väntat på det här så länge, säger Jesper Larsson, vd på Kulturhuset Stadsteatern.

Wellpappen som täckte de stora fönstren ut mot plattan och Sergels torg slets ivrigt ner under fredagen. Efter ett och ett halvt års renovering välkomnades återigen stockholmare och turister in i Kulturhuset.

– Kulturen har en viktigare roll än någonsin i dessa tider. Man ska glädjas, provoceras och utmanas, sa Jesper Larsson, vd på Kulturhuset Stadsteatern under fredagens invigning.

Jesper Larsson, vd Kulturhuset Stadsteatern. Foto: Frida Claesson/SVT

Tidsplanen höll och pengar kvar i plånboken

Renoveringen, som har pågått under 18 månader, har framför allt inneburit en teknisk upprustning av fastigheten. Men besökarna kommer också mötas av ett nytt besökscenter, ny skyltning, och restaurerad konst. Under fredagens invigning var Stockholm stads fastighetsborgarråd Dennis Wedin (M) extra glad över att tidsplanen för renoveringen kunde hållas.

– Vi har dessutom 90 miljoner kvar i budget. Det är värt att fira. Nu kollar vi på hur vi kan utveckla kulturen ännu mer eftersom vi har utrymme i budgeten, sa Dennis Wedin (M).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.