Polisen arbetar nu på platsen med att genomföra en teknisk undersökning. Foto: Blåljusbilder

Kvinna allvarligt stickskadad i Hökarängen – en man gripen

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna har förts till sjukhus med ambulans efter att ha blivit skadad med ett tillhygge i Hökarängen i Stockholm. En man har nu gripits misstänkt för mordförsök.

Vid 12-tiden under lördagen fick polisen larm om att en man ska ha gått till attack mot en kvinna i Hökarängen i Stockholm. Kvinnan har förts till sjukhus med ambulans enligt polisen.

– Skadeläget är allvarligt, säger Ola Österling, presstalesperson på polisen.

Kvinnan skadades med någon form av tillhygge. Men polisen vill i nuläget inte gå in på exakt vilket det rör sig om.

– Det är inte en kniv, men någon form av stickliknande föremål. Vi vill i nuläget inte gå in på exakt vilket, säger Ola Österling.

Polisen arbetar nu på platsen med att genomföra en teknisk undersökning. Bland annat säkrar de spår som blod, kläder för att binda eller fria den gripne mannen från misstankarna.

Med anledning av de skador som har konstaterats på kvinnan har brottsrubriceringen ändrats från grov misshandel till mordförsök.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.