Kvinna död efter misstänkt balkongfall – man anhållen

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna hittades i natt på marken nedanför ett flervåningshus i Jakobsberg i Järfälla och fördes till sjukhus med livhotande skador. Polisen grep en man i 30-årsåldern, som senare anhölls av åklagare. En utredning om mord har inletts.

– Vi bedömer att det var ett högt fall, från femte våningen, och att de två personerna har en relation, säger Ola Österling, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Polisen fick strax efter midnatt larm om ett högljutt lägenhetsbråk i ett flerfamiljshus i Jakobsberg. När polis kom till platsen hittade de en svårt skadad kvinna på marken.

– Nästan omgående riktas misstankar mot en man som kvinnan lever tillsammans med i en lägenhet flera våningar upp i huset. Vi misstänker att kvinnan på något sätt fallit från balkongen och mannen är gripen, säger Ola Österling.

Avled av sina skador

Kvinnan fördes med ambulans till sjukhus med livshotande skador och vid 16-tiden uppgav polisen att kvinnan avlidit. Polisen har spärrat av lägenheten, delar av trappuppgången och platsen där kvinnan hittades för att genomföra en teknisk undersökning.

Anhöriga är underrättade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.