Här hittades kvinnan avliden i slutet av juni. Foto: Pontus Altin

Kvinna hittades död i sjö – polisen misstänker mord

Publicerad

Den 22 juni hittades en kvinna död i sjön Magelungen söder om Stockholm. Kvinnan var naken och hade utsatts för yttre våld. Polisen misstänker att hon mördats och släpper därför bilder för att få tips från allmänheten, något som Aftonbladet var först med att rapportera om.

Kvinnan hittades av en privatperson som simmade i närheten av Ågestabron i Ågesta, på gränsen mellan Stockholms och Huddinge kommun. Enligt polisen var kvinnan ensamstående mamma.

– Hon var skötsam, det finns inget i hennes bakgrund som förklarar att hon blev mördad, säger polisassistenten Eva Nilsson, som handlägger ärandet.

En person häktad

Enligt polisen skulle kvinnan träffa en man den 21 juni och han sitter nu häktad misstänkt för mord. Mannen förnekar brott.

Polisen behöver hjälp från allmänheten

Polisen har gått ut med bilder på kvinnan när hon befann sig i Farsta strands centrum den 21 juni för att få tips från allmänheten och kunna kartlägga fallet.

– Vi behöver veta om någon har sett kvinnan eller sett hennes kläder och väska, då hon hittades utan några tillhörigheter. Det handlar om från cirka klockan halv nio den 21 juni till klockan 16 den 22 juni, säger Eva Nilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.