Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Idag bor Susanna i lägenheten där ett mord begicks när hon hyrde ut i andra hand – hör henne berätta om känslorna efter händelsen. Foto: Ellen Pan/SVT

Kvinna mördades i Susannas lägenhet – nu tvingas hon stå för kostnaden

Uppdaterad
Publicerad

I december förra året dömdes en ung man till livstids fängelse efter att ha knivmördat sin sambo i lägenheten de hyrde i Nacka. Åklagaren spärrade av lägenheten under lång tid innan domen föll och för Susanna Björklund, som äger bostadsrätten, har året varit ett ekonomiskt helvete.

Totalt har Susanna Björklund haft 150 000 kronor i extrakostnader under året. Det handlar om dubbla hyror, räntor och sanering.

– Jag har gjort allt i min makt, jag har varit i kontakt med Polisen, Åklagarmyndigheten, tingsrätten, Centrum för rättvisa, Kronofogden, Brottsoffermyndigheten och den dömde mannens försäkringsbolag, säger Susanna.

Justitiekanslern ska pröva ärendet

Till SVT säger Justitiekanslern, JK, att det är lång väntetid men att de hoppas kunna ta upp ärendet inom en snar framtid.

– Man hamnar mellan stolarna trots att jag inte gjort något fel. Jag har bara hyrt ut till ett par där det värsta man kan tänka sig har hänt.

Hör Susannas berättelse om vad som mötte henne i lägenheten i videon ovan.

Justitiekanslern, JK, är en myndighet som har till syfte att kontrollera att andra myndigheter efterlever Sveriges lagar och andra författningar. JK har sedan 1998 en mer övergripande tillsyn som främst är inriktad på att upptäcka systematiska fel i den offentliga verksamheten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer