Polisen har under onsdagsmorgonen haft en stor polisinsats i området. Foto: Janne Åkesson/Swepix

Kvinna överfölls under löptur i Nacka

Uppdaterad
Publicerad

En okänd gärningsman ska ha attackerat en förbipasserande kvinna i Nacka under onsdagen. Kvinnan fördes med ambulans till sjukhus. På fredagen meddelade polisen att en person är gripen och begärd häktad.

Händelsen skedde i närheten av en kyrkogård i Finntorp, Nacka. Kvinnan som är i 40-årsåldern var ute och sprang under tidig morgon. Gärningsmannen angrep kvinnan med våld mot huvudet men misshandeln avbröts när ett vittne kom till platsen. Den misstänkte ska då ha flytt på cykel.

Mannen ska ha tagit kvinnans mobiltelefon och polisen utreder händelsen som grovt rån. Flera polispatruller sökte i området och spårade med hund men ingen misstänkt gärningsman hittades.

På fredagen meddelade dock polisen att en man i 30-årsåldern greps i veckan och nu har begärts häktad misstänkt för grovt rån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.