Foto: TT/arkiv

Kvinna våldtogs i taxi – gärningsman hittades efter sju år

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna våldtogs i en taxi 2011 i Stockholm på väg hem från krogen. Trots att utredarna hittade dna-spår på kvinnans kläder lades ärendet ned eftersom det inte fanns någon gärningsman i andra ärenden på dna-spåret. Nu har polisen återupptagit utredningen.

Polisen lade ned ärendet i våldtäkten mot en kvinna 2011 eftersom de inte hittade någon gärningsman som kunde kopplas till dna-spåret som fanns på kvinnan, skriver polisen på sin hemsida.

Nu sju år senare utreds ett ärende där den misstänkte gärningsmannen dykt upp för bland annat övergrepp i rättsak, olaga hot och misshandel. De har då kört dna-resultatet mot polisens spårregister som blir en träff i våldtäktsärendet.

Polisen uppger att åklagaren kommer att väcka åtal mot gärningsmannen som på sannolika skäl är misstänkt för våldtäkt. Polisen är inte klar med utredningen för de övriga brotten som han är misstänkt för.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.