På fredagskvällen larmades polisen till ett hotell i Bromma nordväst om Stockholm. På plats ertappades en man och en kvinna med en väska innehållandes en misstänkt bomb. Foto: SVT

Kvinnans advokat: ”Hon förnekar gärningen”

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern och en kvinna i 25-årsåldern är anhållna på sannolika skäl misstänkta för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

– Jag kan inte gå in i sak på vad som har hänt, men hon förnekar brott, säger kvinnans advokat, Jan Freij till SVT Nyheter.

Under fredagskvällen ryckte polis ut till ett hotell i Bromma efter larm om en misshandel. På plats ska polisen ha ertappat en man och en kvinna med en väska innehållandes en misstänkt bomb, det uppger källor till Expressen. Kvinnan och mannen sitter nu anhållna, det är oklart vilken relationen de har till varandra.

– Jag kan säga att hon förnekar brott och hon har gett en rimlig och trovärdig berättelse, säger Jan Freij, kvinnans advokat.

Förhör med polisen på söndag

Vad är det kvinnan förnekar?

– Att hon har begått gärningen allmänfarlig ödeläggelse.

Jan Freij är förtegen om händelsen och hänvisar till förundersökningssekretess.

– Jag har träffat henne idag och imorgon ska vi ha förhör med polisen. Jag kan inte yppa i sak om vad som har kommit fram, det är sekretess.

Även mannen förnekar brott

Emanuel Öz är den 20-årige mannens advokat.

– Jag har pratat med min klient under dagen och han förnekar brott, säger han till SVT Nyheter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.