L: ”Gör Landstingsparken grönare”

Uppdaterad
Publicerad

Liberalerna vill göra Landstingsparken mer attraktiv för allmänheten. Partiet ska lämna ett förslag till stadsdelsnämnden om att ta bort asfalt och parkeringsplatser.

Det är liberalerna i Kungsholmens stadsdelsnämnd som ska lägga en skrivelse om att få in mer grönska i Landstingsparken. De föreslår också en ny lekplats och ett utegym på området.

– Fler parkrer behövs i och med att fler och fler bor här. Man kanske bor trångt och det finns förskolor som inte har egna lekplatser till exempel. Vi behöver bra parker och parker där man kan utföra olika typer av aktivitetet, säger Rasmus Jonlund (L).

”Dold skatt”

Landstingsparken är landstingets mark och är redan idag en park som är öppen för allmänheten, men har stora asfalterade ytor och mycket parkeringsplatser. Nu vill Kungsholmens liberaler öppna för att staden kan samarbeta med landstinget och öppna för en mer attraktiv park vid landstingshuset.

– Landstingsparken är en dold skatt, bakom det där järnstaket finns mycket plats. Vi vill att det ska vara en plats inte minst för barn och förskolebarn. Men vi har också ett hälsotänk med det här förslaget, i och med att det faktiskt hör till landstinget. Det ska inte kännas som en bilgenomfart, säger Rasmus Jonlund (L).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.