Tekniker från nationella bombskyddet är på plats för att undersöka föremålet. Foto: Blåljusbilder

Lägenheter i Bredäng utrymdes – misstänkt farligt föremål

Uppdaterad
Publicerad

Ett misstänkt farligt föremål hittades i en källare i Bredäng under söndagen. Tekniker från nationella bombskyddet undersökte föremålet och en förundersökning om förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse har inletts.

Vid kontroll på en adress i Bredäng i södra Stockholm på söndagsförmiddagen hittade polisen ett misstänkt farligt föremål i ett källarutrymme. Tekniker från nationella bombskyddet kallades till platsen och först vid 18-tiden på söndagskvällen lämnade de över till kriminaltekniker. Det är oklart vilken typ av föremål det handlar om.

Fyra lägenheter evakuerades när bombskyddet arbetade på platsen.

– Teknikerna har tillsammans med befälet på platsen gjort den bedömningen. Det är av säkerhetsskäl för alla inblandade, både för boende och personal, säger Eva Nilsson, polisens presstalesperson.

Under kvällen kunde de boende återvända till sina lägenheter men det var fortsatt avspärrningar runt källaren och fastigheten.

Brottsrubriceringen förberedelse till allmänfarilig ödeläggelse kvarstår och ingen misstänkt är i nuläget frihetsberövad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.