Foto: TT

Flera anmälningar mot gripne läkaren

Uppdaterad
Publicerad

Den läkare som greps tillsammans med fyra andra för ett bråk på en vårdcentral i Skärholmen har flera gånger kritiserats av Inspektionen för vård och omsorg, Ivo. Vid ett fall anser Ivo att läkaren brustit så mycket att han riskerat en patients liv, enligt Aftonbladet.

Läkaren ska enligt uppgifter till Aftonbladet ha anmälts av flera patienter. Ett fall, som bedöms som extra allvarligt, slutade med att patienten som läkaren opererat fick föras akut till sjukhus med blödningschock. Läkaren tvingades för två år sedan stänga ned en klinik han drev, efter ett beslut från Ivo.

De fem männen är anhållna och kommer att höras under onsdagseftermiddagen. Två av dem är misstänkta för försök till mord, tre för grov misshandel.

De fem försökte enligt polisen tränga sig in i en lokal på vårdcentralen på tisdagsmorgonen med slagsmål som följd. Läkaren ska tidigare haft tillgång till lokalen, och ville nu ha det igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.